24 ΩΡΕΣ - 7 ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ & ΝΟΣΗΛΕΙΑ
Τόττα Ευμορφία

Τόττα Ευμορφία

Κτηνίατρος
Ειδικός Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος
Βαρκάρης Αγγελής

Βαρκάρης Αγγελής

Υπεύθυνος Νοσηλευτής
Αναισθησιολογία

Αναισθησιολογία

Η σοβαρότητα των χειρουργικών περιστατικών που αντιμετωπίζονται στην Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική, η κρισιμότητα της κατάστασης πολλών νοσηλευόμενων ζώων και η ανάγκη αντιμετώπισης του πόνου των ασθενών ζώων, οδήγησε στη δημιουργία ξεχωριστού τμήματος αναισθησιολογίας, εντατικής θεραπείας και αντιμετώπισης του πόνου.

Υπεύθυνη κτηνίατρος του τμήματος είναι η κα Ευμορφία Τόττα.

Η κ. Ευμορφία Τόττα εργάζεται στην Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική τα τελευταία 7 χρόνια. Το διάστημα 2018 – 2019 παρακολούθησε 7μηνο πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στη Μονάδα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ζώων Συντροφιάς ΑΠΘ.

Το 2020 ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του προγράμματος εξειδίκευσης στην Εντατική Θεραπεία των Ζώων Συντροφιάς του πανεπιστημίου του Liverpool και έγινε κάτοχος πιστοποίησης ειδίκευσης στην Ανώτατη Κτηνιατρική Πρακτική (Certificate in Advanced Veterinary Practice- CertAVP) του RCVS. Παράλληλα απέκτησε πιστοποίηση Μετεκπαίδευσης στις Κτηνιατρικές Επαγγελματικές Σπουδές του πανεπιστημίου του Liverpool (Postgraduate Certificate in Veterinary Professional Studies – PgCert VPS).

Υπεύθυνος νοσηλευτής του τμήματος είναι ο κος Αγγελής Βαρκάρης.

Ο κ. Αγγελής Βαρκάρης είναι απόφοιτος βοηθός κτηνιάτρου και εργάζεται από το 2015 στην Πλακεντία. Έκανε πρακτική σε μεγάλες κλινικές στην Αθήνα καθώς και στο κέντρο διάσωσης θαλάσσιων χελωνών “Αρχέλων”. Έχει παρακολουθήσει προγράμματα και έχει λάβει  πιστοποίηση επίπεδου Continuing Professional Development (CPD), στην αναισθησία και την διαχείριση πόνου, σε έκτακτα περιστατικά καθώς και στην διατροφή που σχετίζεται με τα νοσήματα . Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αναισθησία, την διαχείριση πόνου και την εντατική νοσηλεία. Τέλος από το 2019 διδάσκει ως καθηγητής στην Κορέλκο στους βοηθούς κτηνιατρικής κλινικής.

Αναισθησιολογία