24 ΩΡΕΣ - 7 ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ & ΝΟΣΗΛΕΙΑ
Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική

24ωρη Κτηνιατρική Κλινική
με Εξειδικευμένες Υπηρεσίες

30ετής Εμπειρία και Εξειδίκευση

Η ΠΛΑΚΕΝΤΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή Αττικής
στην περιοχή του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό.


Οι κύριες δραστηριότητες της Κλινικής αφορούν:

  1. Την παροχή εξειδικευμένων κτηνιατρικών υπηρεσιών στα ζώα συντροφιάς από ειδικούς ανά γνωστικό αντικείμενο, κτηνιάτρους.
  2. Την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών από έμπειρους κτηνιάτρους ολόκληρο το 24ωρο όλες τις ημέρες του χρόνου, Κυριακές και αργίες (καθημερινή 24ωρη εφημερία).
  3. Την διασπορά της επιστημονικής γνώσης σε όλους τους συναδέλφους που συνεργάζονται με την κλινική και επιθυμούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητές της.

Στις δραστηριότητες της Πλακεντίας Κτηνιατρικής Κλινικής δεν εντάσσεται η προληπτική κτηνιατρική.

Έτσι στην Κλινική δεν γίνονται εμβολιασμοί.

Τρόπος λειτουργίας της Πλακεντίας

Παροχή εξειδικευμένων κτηνιατρικών υπηρεσιών

Η παροχή εξειδικευμένων κτηνιατρικών υπηρεσιών στα ζώα συντροφιάς γίνεται κατόπιν ραντεβού (περιστατικά ροής). Προγραμματίστε το ραντεβού σας καλώντας την γραμματεία εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για τα παραπεμπόμενα περιστατικά καλό είναι ο θεράπων κτηνίατρος να επικοινωνήσει με τη γραμματεία της κλινικής και να συνεννοηθεί με τον ειδικό κτηνίατρο ο οποίος θα αναλάβει το περιστατικό. Ο κτηνίατρος που παραπέμπει το περιστατικό μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη του περιστατικού, ενημερωνόμενος πάντοτε σχετικά.

24ωρη εφημερία για τα επείγοντα περιστατικά

Η Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική δέχεται χωρίς ραντεβού τα επείγοντα περιστατικά 24 ώρες των ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, Κυριακές και αργίες. Κατά τη διάρκεια της εφημερίας διενεργούνται όλες οι ιατρικές πράξεις και εξετάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την αντιμετώπιση του περιστατικού, ενώ παρέχεται 24ωρη παρακολούθηση των ασθενών ζώων με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας. Εφόσον το περιστατικό έχει παραπεμφθεί από κτηνίατρο, αυτός ενημερώνεται σχετικά.

Διασπορά της επιστημονικής γνώσης

Στην Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική πιστεύουμε ότι η διασπορά της γνώσης και της εμπειρίας μεταξύ των κτηνιάτρων, βελτιώνει την επιστημονική μας επάρκεια και πολλαπλασιάζει τα κέρδη για τους ασθενείς μας. Για το λόγο αυτό στη κλινική έχει δημιουργηθεί ένας χώρος που παρέχει όλες τις ευκολίες για την διενέργεια σεμιναρίων και ο οποίος αξιοποιείται για τον σκοπό αυτό. Επιπλέον οι συνάδελφοι που συνεργάζονται με την κλινική μπορούν εφόσον το επιθυμούν και μετά από συνεννόηση, είτε να συμμετέχουν στις δραστηριότητές της για όποιο διάστημα επιθυμούν είτε και αποσπασματικά με την ευκαιρία κάποιου παραπεμπόμενου περιστατικού τους.

Ο ασθενής στο επίκεντρο

Βρισκόμαστε εδώ για σας και τους μικρούς μας ασθενείς 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο.

Σκοπός της κλινικής μας είναι να παρέχουμε υψηλού επιπέδου κτηνιατρικές υπηρεσίες με βάση τα πρότυπα του εξωτερικού, έτσι ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες του ασθενούς κατοικίδιου όσο και του κηδεμόνα του που το αγαπά και τo φροντίζει. Βασικός μας στόχος στην κλινική μικρών ζώων Πλακεντία είναι να διασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μικρούς ασθενείς μας, με το να παρέχουμε υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες κατά περίπτωση υπηρεσίες, οι οποίες δεν υπολείπονται από τις αντίστοιχες ιατρικές υπηρεσίες στους ανθρώπους.

Στην Πλακεντία κτηνιατρική κλινική οι ασθενείς μας αντιμετωπίζονται σαν αυτό που πραγματικά είναι σήμερα:
μέλη της οικογένειας στην οποία διαβιούν.

Γιατί ονομάσαμε την κλινική μας “ΠΛΑΚΕΝΤΙΑ”;

Η Δούκισσα της Πλακεντίας υπήρξε μια αινιγματική και τραγική προσωπικότητα που έζησε στην Ελλάδα στα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Είναι κυρίως γνωστή εξαιτίας των δυο μεγάρων που ανέγειρε, το ένα στην Αθήνα στο οποίο σήμερα στεγάζεται το Βυζαντινό Μουσείο, και το άλλο στους πρόποδες της Πεντέλης από το οποίο πήρε το όνομα τόσο η περιοχή όσο και ο Σταθμός του Μετρό. Ο ένας λόγος για την ονομασία της Κλινικής οφείλεται στη θέση της. Βρίσκεται σε αυτήν ακριβώς τη περιοχή, δίπλα στο σταθμό του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας. Ο κυριότερος όμως λόγος για την ονομασία της Κλινικής, οφείλεται σε μια λιγότερο γνωστή δραστηριότητα της Δούκισσας της Πλακεντίας: Υπήρξε μια από τις πρώτες αν όχι η πρώτη φιλόζωη –με τη σημερινή έννοια του όρου. Είχε στο σπίτι της πλήθος σκύλων πολλοί από τους οποίους ανήκαν σε φυλές άγνωστες τότε στη χώρα μας. Η συνήθειά της να ζει μαζί τους μέσα στο σπίτι, σκανδάλιζε την τότε Αθηναϊκή κοινωνία. Όμως η συνήθεια αυτή βρήκε και μιμητές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στη χώρα μας ο πρώτος πυρήνας των αστών των οποίων η φιλοζωία εκφράζεται με τη στενή συμβίωση με τα ζώα που σήμερα ονομάζουμε ζώα συντροφιάς.