24 ΩΡΕΣ - 7 ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ & ΝΟΣΗΛΕΙΑ

Δάγκωμα Φιδιού Στον Σκύλο

Η φύση, όσο όμορφη και αν είναι, κάποιες φορές μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για τον άνθρωπο ή τα κατοικίδια, όπως συμβαίνει με το δάγκωμα φιδιού. Στη χώρα μας, τα δηλητηριώδη (ιοβόλα) φίδια είναι λίγα, με πιο επικίνδυνα τις οχιές.

Συνεχίστε την ανάγνωση

Άγανα: Τα Κρυφά Αγκάθια Που Απειλούν Τους Σκύλους το Καλοκαίρι

Η βόλτα με τον σκύλο στην εξοχή είναι πάντα απολαυστική, αρκεί να έχετε τον νου σας στα άγανα, τα μικρά αγκάθια που κρύβονται στα αγριόχορτα. Ίσως να φαίνονται ακίνδυνα, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν βασικό καλοκαιρινό εχθρό του σκύλου σας που δεν θα πρέπει να αγνοείτε.

Συνεχίστε την ανάγνωση

Θερμοπληξία

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που κινδυνεύουν από θερμοπληξία, αλλά και τα κατοικίδια. Ειδικά σε περιόδους καύσωνα, η εξάντληση από τη ζέστη είναι κάτι που συναντάμε συχνά στους σκύλους.

Συνεχίστε την ανάγνωση

Κρότωνες (τσιμπούρια) και μετάδοση ασθενειών

Οι κρότωνες, ευρύτερα γνωστοί και ως τσιμπούρια, απομυζούν το αίμα του σκύλου που προσβάλλουν. Συνέπεια είναι πρόκληση κνησμού και δερματίτιδας ενώ σε μεγάλου βαθμού παρασίτωση οι σκύλοι εμφανίζουν και αναιμία.

Συνεχίστε την ανάγνωση

Νεογέννητο παιδί και κατοικίδιο

Η είσοδος ενός παιδιού στην οικογένεια είναι δυνατό να αναστατώσει το κατοικίδιο ζώο που ήδη βρίσκεται στο σπίτι. Με τις πληροφορίες που παραθέτονται παρακάτω η εμφάνιση ανεπιθύμητων καταστάσεων μειώνεται ή και εξαφανίζεται.

Συνεχίστε την ανάγνωση

Κόκκαλα στη διατροφή του σκύλου

Η παράθεση οστών ως τροφή στους σκύλους, αποτελεί κοινή πρακτική για μια μερίδα ιδιοκτητών. Αποτελεί μάλιστα μια εύκολη και οικονομική λύση για την διατροφή του κατοικίδιου. Αυτό συμβαίνει εν αγνοία των σημαντικών κινδύνων στους οποίους εκτίθεται το ζώο.

Συνεχίστε την ανάγνωση

Αφροδίσιο μεταδοτικό νεόπλασμα και σκύλος

Στην παθολογία του σκύλου περιγράφεται μια ιδιαίτερη παθολογική κατάσταση υπό τον όρο αφροδίσιο μεταδοτικό νεόπλασμα. Όπως υποδηλώνει ο όρος πρόκειται για την ανάπτυξη νεοπλασίας (καρκινογένεση) η οποία έχει την ιδιαιτερότητα ότι μεταδίδεται μεταξύ των σκύλων με την σεξουαλική επαφή.

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ομάδες αίματος των κατοικιδίων

Η γνώση της ομάδας αίματος στο σκύλο και στην γάτα, δίνει στον κτηνίατρο την δυνατότητα να χορηγήσει το καταλληλότερο αίμα στο ασθενές ζώο ή να αναζητήσει τον καταλληλότερο δότη (έχετε υπόψη σας ότι κάποιος γνωστός σας μπορεί να χρειαστεί αίμα για το ζώο του).

Συνεχίστε την ανάγνωση

Οι παθήσεις των δοντιών στα μικρά ζώα

Το μοντέλο ανάπτυξης των δοντιών των μικρών σκύλων είναι παρόμοιο με του ανθρώπου, με την διαφορά ότι το φαινόμενο εξελίσσεται σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Πρώτα εμφανίζονται τα νεογιλά δόντια, η ανάπτυξη των οποίων ολοκληρώνεται στην ηλικία των 6 εβδομάδων.

Συνεχίστε την ανάγνωση

Περσικές γάτες και πολυκυστικοί νεφροί

Στις περσικές γάτες παρατηρείται μια παθολογική κατάσταση που καλείται πολυκυστικοί νεφροί. Αυτό σημαίνει ότι στους νεφρούς των ασθενών γατιών παρατηρείται η ανάπτυξη κυστών, οι οποίες αντικαθιστούν και καταστρέφουν το φυσιολογικό παρέγχυμα των οργάνων αυτών, και τα ζώα καθίστανται νεφροπαθή.

Συνεχίστε την ανάγνωση