fbpx
Skip to main content

Webinar της Πλακεντίας – Εντατική Θεραπεία: Έχει μπλε γλώσσα και δεν είναι Chow-chow

Η κυάνωση και η δύσπνοια είναι δύο συχνές παθολογικές καταστάσεις της εντατικής θεραπείας. Η έγκαιρη αιτιολογική διάγνωση και η επιλογή της κατάλληλης θεραπευτικής αντιμετώπισης μπορεί να αποτελέσουν πρόκληση στην κλινική πράξη.

Βρεθήκατε ποτέ σε δίλημμα για κάποια από τα ακόλουθα προβλήματα;

  • Πώς θα διαχωρίσετε το είδος της δύσπνοιας; Εισπνευστική, εκπνευστική ή μικτή
  • Πώς επιλέγουμε αν θα κάνουμε θωρακοκέντηση ή όχι;
  • Θωρακοκέντηση ή ακτινογραφία;
  • Πότε ενδείκνυνται και πότε αντενδείκνυνται η χορήγηση αναισθησίας;
  • Ποιο είναι το κατάλληλο αναισθητικό πρωτόκολλο σε περιπτώσεις δύσπνοιας;
  • Για τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το webinar της Πλακεντίας Κτηνιατρικής Κλινικής

με ομιλήτριες τις Έμυ Τόττα και Κέλλυ Παυλίδου την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 και ώρα 16.00

Κατά τη διάρκεια του webinar, οι κυρίες Τόττα και Παυλίδου θα δώσουν πολύτιμες συμβουλές για τα εξής:

  • Ποια είναι τα συχνότερα λάθη στην διαγνωστική προσέγγιση των περιστατικών δύσπνοιας;
  • Ποια αναισθητικά φάρμακα είναι πιο ασφαλή για την αναπνευστική λειτουργία;
  • Ποια βήματα-κλειδιά βοηθούν στην επιτυχημένη αντιμετώπιση της κυάνωσης
  • Πώς διαχειριζόμαστε μια γάτα με βρογχικό άσθμα στην Εντατική Θεραπεία;
  • Πόσο επισφαλής είναι η αναισθησία των βραχυκεφαλικών;

Για να εγγραφείτε τώρα πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

https://zoom.us/webinar/register/WN_K-k8-1NLRGiwx0qVKI3GCw

Η Έμυ Τόττα αποφοίτησε από την Κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2010. Έκτοτε έχει εργαστεί σε διάφορες Κτηνιατρικές κλινικές στην Ελλάδα. Από το 2015 εργάζεται στην Πλακεντία Κτηνιατρική.
Το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην Αναισθησιολογία και Εντατική Θεραπεία των ζώων συντροφιάς. Το 2017 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό σεμινάριο του European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) στην Εντατική Θεραπεία Ζώων Συντροφιάς.
Από το 2018 συμμετέχει στο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Εντατική Θεραπεία Ζώων Συντροφιάς του Πανεπιστημίου του Liverpool.
Από το Νοέμβριο του 2018 παρακολουθεί το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Μονάδα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ζώων Συντροφιάς του ΑΠΘ. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

H Κέλλυ Παυλίδου αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2006. Tο διάστημα 2006-2007 έκανε μετεκπαίδευση στην Χειρουργική-Μαιευτική Κλινική Ζώων Συντροφιάς και το 2007-2008 μετεκπαίδευση στην Μονάδα Αναισθησιολογίας & Εντατικής Θεραπείας της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς. Κατά το χρονικό διάστημα 2009-2013 ήταν υποψήφια Διδάκτορας στην Μονάδα Αναισθησιολογίας& Εντατικής Θεραπείας της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ. Η διδακτορική διατριβή της με τίτλο “Κλινική μελέτη της δια-διαφραγματικής πίεσης κατά τη διάρκεια γενικής αναισθησίας στο σκύλο” υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Ηράκλειτος ΙΙ» και κρίθηκε επιτυχώς μεταξύ των 116 άριστων από όλη την Ελλάδα Από το 2016 έως σήμερα συμμετέχει στην καθημερινή κλινική εργασία στην Μονάδα Αναισθησιολογίας της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ως διδάσκουσα διδάκτορας ενώ παράλληλα κάνει Μεταδιδακτορική Διατριβή ως υπότροφος του ΙΚΥ. Παράλληλα, από το 2009 έως σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας κτηνίατρος-αναισθησιολόγος. Ταυτόχρονα συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες αναισθησιολογίας ως ομιλήτρια καθώς και σε σεμινάρια ως εκπαιδεύτρια. Από τον Ιανουάριο του 2019 είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια Σύνταξης στο περιοδικό της Ελληνική Εταιρίας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας και περιμένουμε να σας δούμε on-line!