Σταθοπούλου Βασιλική

Σταθοπούλου Βασιλική

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

Η Βασιλική Σταθοπούλου αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2000. Από το 2001 ασκεί την κτηνιατρική των ζώων συντροφιάς στην περιοχή των Αθηνών.

Το κύριο επιστημονικό της ενδιαφέρον από το 2006 είναι η γαστρεντερολογία του σκύλου και της γάτας, καθώς και η διαγνωστική και επεμβατική ενδοσκόπηση στα ζώα συντροφιάς.

Την περίοδο 2006-2011 εργάστηκε περιοδικά σε κλινικές δεύτερης γνώμης στην Ευρώπη, ενώ παρακολούθησε σεμινάρια (CPDs ) στην Κλινική Παθολογίας του Justus-Liebig University στο Giessen της Γερμανίας και στις κτηνιατρικές Σχολές του Bristol και Cambridge στην Αγγλία.

Είναι κάτοχος GP Certificate in Small Animal Internal Medicine (2009) και GP Certificate in Endoscopy and Endosurgery (2010) από το European School of Veterinary Postgraduate Studies και PgC in Small Animal Medicine (2015) από το Harper Adams University. Αποτελεί μέλος της Veterinary Endoscopy Society (VES), Comparative Gastroenterology Society (CGS) και Εuropean Society of Comparative Gastroenterology (ESCG). Είναι προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια και εκπαιδεύτρια κτηνιάτρων σε μεταπτυχιακά σεμινάρια ενδοσκοπήσεων.