Τιμίου Δημήτρης

Τιμίου Δημήτρης

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Ο Δημήτρης Τιμίου αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2012. Το 2014-2015 παρακολούθησε το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Μονάδα Παθολογίας της Ιατρικής Ζώων Συντροφιάς του τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ ενώ στην συνέχεια ολοκλήρωσε και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του στην ίδια κλινική. Από το 2013 έχει εργαστεί σε διάφορες κτηνιατρικές κλινικές στην Ελλάδα. Από το 2019 εργάζεται στην Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική.

Το επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην Παθολογία Ζώων Συντροφιάς και ειδικότερα στην αιματολογία και ογκολογία των ζώων συντροφιάς καθώς και στην απεικονιστική διαγνωστική. Έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα συνεχούς επιμόρφωσης του Royal Veterinary College της Αγγλίας, με αντικείμενο την κλινική αιματολογία και κυτταρολογία καθώς και πρακτικά σεμινάρια υπερηχοτομογραφίας.

Έχει επίσης παρακολουθήσει και συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια σε πανελλήνιο επίπεδο και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.